Groep 8 in de Mees Kees Kwis

De leerlingen uit groep 8 van KBS Kameleon spelen de hoofdrol  in de eerste aflevering van de nieuwe Mees Kees Kwis op zaterdag 6 oktober (19.25 uur, NPO3).

Ook groep 7 van KBS Kameleon zal, later in het seizoen, in deze kwis te zien zijn.

De groepen 7 en 8 zijn allebei een dag in de studio in Hilversum geweest voor de opnames van het nieuwe TV-programma van AVROTROS: De Mees Kees Kwis.

In de studio zijn ze als echte artiesten ontvangen met een hapje en een drankje in de “greenroom”, ofwel de artiestenfoyer. Na een uitgebreide uitleg en alle nodige voorbereidingen zijn de opnames voor de kwis gemaakt.

Omdat het nieuwe programma nog niet was aangekondigd moest alles strikt geheim worden gehouden. Leerlingen mochten er alleen met hun ouders over praten en met niemand anders. Ook de school mocht er niets over naar buiten brengen.

En dat was was best lastig, niet alleen voor de kinderen maar ook voor de medewerkers van de school. “We waren allemaal erg enthousiast en dan is het wel moeilijk om dat enthousiasme niet te mogen delen”, volgens leerkracht Jeanique de Graaf.

KBS Kameleon streeft ernaar om kinderen zoveel mogelijk spelend en ontdekkend te laten leren. Behalve een leuk uitje was het voor de kinderen heel leerzame ervaring om een keer mee te maken wat er allemaal komt kijken bij het maken van een TV-opname.

Een leerling uit groep 7 verwoordde dat als volgt  “Ik kijk nu wel heel anders naar de tv omdat ik nu een beetje weet hoe het gemaakt wordt.”

Naar het overzicht