Katholieke identiteit

Levensbeschouwing

Wij zijn een school voor katholiek basisonderwijs. Dit betekent dat wij ons laten inspireren door de katholieke identiteit. Levensbeschouwelijke ontwikkeling is een vast onderdeel van de activiteiten. Wij praten met de leerlingen over waarden en normen, die geworteld zijn in de katholieke uitgangspunten. Daarnaast willen wij hen respect voor andere geloofsovertuigingen bijbrengen, zodat de leerlingen actief leren meewerken aan de humanisering van hun omgeving. Wij verwachten dat alle leerlingen aan alle levensbeschouwelijke activiteiten meedoen.  

Tussen de zomervakantie en de herfstvakantie 2020 besteden wij vanuit de methode Hemel en  Aarde aandacht aan het thema 'Reis'.  

Wie op reis gaat ontdekt zijn eigen wereld opnieuw. Een vreemde omgeving werpt een nieuw licht op jezelf: de mensen die je ontmoet, de dagen die er anders uit zien. Mensen trekken erop uit om zichzelf en de wereld te ontdekken. Een mooi onderwerp, zo na de zomer. Ook als je niet op vakantie bent geweest. Want reizen kun je ook in je fantasie!

Meer over dit thema leest u via deze link

 

 

 

 

 

 

 

 

Een nieuwe leerling aanmelden of gewoon eens kennismaken? Bel ons op 033 - 455 04 88.
Klik hier  voor de volledige aanmeld- en toelatingsprocedure.

Mail ons 033 455 04 88  Route