Katholieke identiteit

Levensbeschouwing

Wij zijn een school voor katholiek basisonderwijs. Dit betekent dat wij ons laten inspireren door de katholieke identiteit. Levensbeschouwelijke ontwikkeling is een vast onderdeel van de activiteiten. Wij praten met de leerlingen over waarden en normen, die geworteld zijn in de katholieke uitgangspunten. Daarnaast willen wij hen respect voor andere geloofsovertuigingen bijbrengen, zodat de leerlingen actief leren meewerken aan de humanisering van hun omgeving. Wij verwachten dat alle leerlingen aan alle levensbeschouwelijke activiteiten meedoen.  

Tussen de meivakantie en zomervakantie 2020 besteden wij vanuit de methode Hemel en  Aarde aandacht aan het thema 'Kleur'.  

Een kleur doet iets met je. Mensen gebruiken kleuren heel bewust om een sfeer of gevoel op te roepen, om betekenis te verlenen. Denk aan bijvoorbeeld rode waarschuwingslampjes, aan schutkleuren, aan zwarte of witte rouwkleuren, aan de kleuren van het kerkelijk jaar, of -misschien wat ouderwets- blauw en roze voor jongens en meisjes. Een nummer met veel onderzoekende lessen over wat kleur met je doet. En die ene dichtregel die af en toe voorbij komt: ‘Als je goed om je heen kijkt, zie je dat alles gekleurd is’.

Meer over dit thema leest u via deze link

 

 

 

 

 

 

 

 

Een nieuwe leerling aanmelden of gewoon eens kennismaken? Bel ons op 033 - 455 04 88.
Klik hier  voor de volledige aanmeld- en toelatingsprocedure.

Mail ons 033 455 04 88  Route